Bootovertochten, ferries en cruises in Europa

DFDS Seaways


DFDS SeawaysDFDS Seaways B.V. is de passagiersdivisie van het Deense DFDS concern. Een beursgenoteerd bedrijf met in totaal 4200 medewerkers. Het Nederlandse kantoor telt ca. 40 werknemers. DFDS Seaways richt zich niet alleen op de verkoop van overtochten, maar ook op de samenstelling en verkoop van een uitgebreid aanbod vakantiereizen naar Noord-Engeland en Schotland. Daarnaast is het organiseren en uitvoeren van op maat gemaakte groepsreizen een belangrijke activiteit. Het bedrijf is gevestigd in de moderne Felison Terminal in IJmuiden, ook het vertrek- en aankomstpunt van de schepen.
 
DFDS (Det Forenede Dampskibs Selskab) biedt al meer dan 130 jaar passagiersdiensten aan en onderhoudt reeds 10 jaar de route Amsterdam (IJmuiden) - Newcastle. De vloot bestaat uit 7 moderne passagiersschepen en wordt beschouwd als een van de grootste van Europa. In vergelijking tot de hotelwereld, is DFDS Seaways één van de grootste hotelketens van Scandinavië met gedurende het hoogseizoen circa 9000 bedden per nacht en parkeergelegenheid voor 2500 auto's. Er worden in een jaar 1,7 miljoen passagiers en 200.000 auto's vervoerd op 8 verschillende routes tussen Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië.

Veiligheid aan boord


Veiligheid aan boordAlle DFDS Seaways schepen voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaards en wetgeving, inclusief de recente SOLAS eisen (internationale conventie voor veiligheid op zee).
 
Onze bemanning is volledig getraind in alle noodprocedures en mocht er zich een noodsituatie voordoen, dan zal de bemanning onmiddellijk de noodzakelijke veiligheids routines opstarten.
 
Bij elk vertrek worden de veiligheidsvoorschriften over de luidsprekers gepresenteerd. In uw hut vindt u meer informatie over de relevante verzamelpunten en brochures aan boord geven meer informatie. Mocht u nog vragen hebben, dan bent u van harte welkom bij onze hutstewards.
 
Sinds 1 juli 2004 is de "International Ship and Port Facility Code" (ISPS code) van kracht n.a.v. een besluit van de Europese Unie.  Alle havens en aangesloten bedrijven zijn wettelijk verplicht om aan deze voorwaarden te voldoen. De ISPS code is kortweg een set van voorwaarden om alle soorten criminaliteit te voorkomen. Voor passagiers kan dit betekenen dat zijzelf, hun bagage en voertuigen aan veiligheidscontroles onderworpen worden. Alle passagiers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.    
 
Wij wensen u een veilige en aangename reis.
Aan boordEen perfecte reis begint aan boord bij DFDS Seaways. Een drankje in de pub, een heerlijk diner. 's Avonds is er live muziek, een casino en entertainment. Ook zijn de Seashop, discotheek en bioscoop geopend.

De cruiseferries van DFDS Seaways verschillen in grootte en faciliteiten, maar allen bieden comfort en sfeer.

Bestemmingen DFDS


Bestemmingen DFDS Seaways

DFDS Terminals


DFDS Seaways
Felison terminal
Sluisplein 33
1975 AG IJMUIDEN
Tel. 0255 5466 66
 
Passagiers met eigen vervoer

Komend van de A9 uit de richting Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Alkmaar neemt u de afslag IJmuiden, Beverwijk naar de A22. Hier neemt u de afslag IJMUIDEN en volgt de borden IJMUIDEN. Let op uw snelheid (max. 50 km per uur), want er staan hier flitspalen. Vanaf het Pontplein (pont naar Velsen Noord/Beverwijk) volgt u de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal (rechts van u) en de borden TERMINAL. Bij de splitsing van de Kanaaldijk en - flauw naar links - De Geul, volgt u De Geul, die onder het viaduct doorgaat. Vervolgens komt u op de Dokweg, die u volgt tot de eerste rotonde. Hier gaat u naar rechtsaf (tegenover het benzinestation). Nu rijdt u op de Halkade, die u tot aan de Felison terminal afrijdt. 
 
Parkeren bij de terminal
Op loopafstand van de terminal is een afgesloten parkeerterrein. Parkeerkaarten hiervoor zijn uitsluitend van tevoren te verkrijgen à € 6,- per auto per nacht.

Passagiers zonder eigen vervoer

In samenwerking met Van Dam Touringcars (OAD) onderhoudt DFDS Seaways op vertrek- en aankomstdagen een eigen busverbinding tussen het Centraal Station in Amsterdam en de Felison Terminal in IJmuiden. Op vertrekdagen vertrekt de bus om 16.30 uur(anderhalf uur voor vertrek van schip). In aansluiting op de aankomst van het schip, wordt de bustransfer in omgekeerde volgorde uitgevoerd. De halteplaats in Amsterdam is tegenover het Centraal Station direct vóór Hotel Victoria, hoek Prins Hendrikkade/Damrak. Bustickets zijn van te voren tegen een gereduceerd tarief te reserveren.

 

   DFDS Seaways
   P&O Ferries
   Stena Line
   SeaFrance